Best Download [Emy Roberto] ç Mama Mia Shaza || [Poetry Book] PDF ☆


  • Title: Mama Mia Shaza
  • Author: Emy Roberto
  • ISBN: 9789671174111
  • Page: 124
  • Format: Paperback

  • Pertemuan kembali dengan Syazwan Imad selepas tiga tahun, hidup Maya yang tenang jadi tunggang terbalik Dulu, suatu ketika dulu, Bumi England menemukan mereka dan bumi England jugalah yang menjadi saksi perkahwinan mereka Bukan tidak bahagia malah mereka cukup bahagia tetapi pilihan yang Shazwan buat saat Maya disahkan mengandung memang sesuatu yang tidak masuk dek akal.Pertemuan kembali dengan Syazwan Imad selepas tiga tahun, hidup Maya yang tenang jadi tunggang terbalik Dulu, suatu ketika dulu, Bumi England menemukan mereka dan bumi England jugalah yang menjadi saksi perkahwinan mereka Bukan tidak bahagia malah mereka cukup bahagia tetapi pilihan yang Shazwan buat saat Maya disahkan mengandung memang sesuatu yang tidak masuk dek akal I give you one chance, Maya Choose only one Me or the baby Syazwan Okay, fine What if I choose baby Maya Then I ll leave, Maya SyazwanPerpisahan yang menyakitkan kerana tiada pergaduhan antara mereka Syazwan pergi meninggalkan Maya bersama kandungannya kerana menjunjung ego sendiri.Kini, Syazwan mula sedar akan khilaf diri Dia ingin kembali memikul tanggungjawab tetapi Maya seolah olah tidak mempercayainya lagi Saya nak jaga awak dan Mia, Maya Saya dah berubah Syazwan Mia tu, dulu awak suruh saya gugurkan Awak dah lupa MayaHati seorang Syazwan Imad cukup terluka apabila Maya berkeras menolak Lebih melukakan apabila Maya memutuskan untuk memilih Syazwi Imad yang tiba tiba muncul antara mereka.Adakah Syazwan sekali lagi perlu memberi pilihan kepada Maya Bagaimana jika Maya memilih Syazwi Imad dan tidak memilih Mia Shaza, permata hati mereka dan sekaligus menolak dirinya Kenapa harus berkata tidaksedang antara kitamasih wujud perkataan cinta
    Emy Roberto
    Emy Roberto Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Mama Mia Shaza book, this is one of the most wanted Emy Roberto author readers around the world.


    Commentaires:

    Nonieღserenity2bliss
    Announcement before review: N nak jual buku ni for RM10. Pada sesiapa yang berminat, boleh lar PM :) Buku ni is an unexpected surprise! Sangka N cerita dia biasa-biasa and agak serius, tapi sebenarnya tidak! It's cute, fun, unexpectedly witty, and bittersweet. Selain jalan cerita yang menarik, kekuatan MMS adalah pada karakter-karakternya dan the chemistry between all the characters. Cerita dia sebenarnya bukan saja mengisahkan tentang hubungan cinta between two characters, tapi juga friendship [...]

    Hajar
    "I'll give you one chance, Maya. Choose only one. Me or the baby?" - Syazwan ImadMula-mula baca buku ni memang geram tahap giga pada Syazwan. He was a total jerk. Dahla berkahwin dengan Maya hanya kerana nak memenuhi rasa egonya. Lepas tu boleh bagi kata dua macam tu pada Maya bila Maya mengandung. Alasannya, dia tak bersedia nak jadi bapa. Bila Maya tekad nak teruskan kandungannya, Syazwan memilih untuk tinggalkan Maya. Memang selfish. Urgh!Pertemuan mereka selepas 3 tahun, memang buat Maya bet [...]

    Sha Mslvoe
    "Awaklah cinta pertama saya. Dalam hati saya tiada istilah benci. Sebab cinta saa melebihi segalanya. Bukti cinta yang pernah kita milikki dulu adalah anak kecil yang comel ini. Dan bila kita bertemua lagi, jangan panggil saya Maya. Panggil saya Mama Mia Shaza." "In love with you and to only you, I definitely will Maya" - Syazwan "In love with you and to be yours, I wish my fate is you, Shaz" - Maya Mama Mia Shaza mengisahkan perkahwinan di usia muda, di mana Syazwan & Mia memerlukan komitme [...]

    kuzzeen
    Naskah untuk dilepaskan; RM14.00. PM je.Aci x kalu aku reviewkan MAMA MIA SHAZA is a light version of USD. X la sama 100%, tapi masih berpaksikan dasar yg sama. Yg membezakan cuma pasangan Maya & Shaz menghalalkan yg haram. Sama bila Syaz bertekad untuk kembali ke tanah air kerana menidakkan kehamilan Maya. Kembali bertemu tapi Maya menidakkan hak Shaz kerana Shaz masih seperti dulu. Suami yg tak mampu diangkat sebagai imamnya. AKU SUKA:1. Subject BMUntuk penulis non-malay, pujian tinggi mel [...]

    Cik Pah
    Sometimes separation is the best decision for us, to sit back for a moment and analyze the past behind us. We're not broken, we'll just bend until we can learn to love again.Mia Shaza anak patung bergerak. Anak yang lahir dari cinta yang disemai Shazwan Imad dan Maya Laila di bumi Sheffield. Namun Shazwan melarikan diri dari tanggungajawab dengan alasan tidak bersedia sebagai papa tatkala usia kandungan baru 4 bulan. Mampukah Shazwan menambat semula hati Maya dan si cilik tatkala adanya saingan [...]

    Azizah
    Syazwan Imad & Maya Laila bertemu Sheffield. Syazwan tu 'bapa' segala buaya. Tambah lagi berada di bumi asing tiada siapa yang memantau. Maya Laila yang digelar singa itu juga yang dia kejar. Maya yang sopan, lemah lembut dan taat pada agama. Berbeze sungguh dengan Syazwan yang sentiasa menjadi Badman di malam minggu.Disebabkan cinta, Maya sanggup menentang kata mama-papa. Pilihannya tekad untuk bersama dengan Syazwan. Seawal umur 20 tahun dia sudah bergelar isteri kerana padanya godaan Syaz [...]

    Gobokairina
    Full review: 19/11/20152.5*Hmm sayangnya bila dah baca karya keduanya yang memikat, buku pertamanya ini aku cuma katakan ok-ok saja.Suka? Ya, ada beberapa yang aku suka. Misalnya hubungan ibu dan anak. Penulis berjaya memotretkan hubungan antara Maya dan Mia Shaza dengan baik sekali, sepertinya aku percaya akan kewujudan dua beranak yang ‘kehilangan’ ini. Syabas!Aku juga suka dengan gaya penceritaan. Ceritanya pantas bergerak tau-tau sudah sampai ke penghujung cerita. Ada flashback dan semua [...]

    Rynna
    novel mengingatkan sy kepada novel untuk semua dosaku tak semua bahagian ada la sikit-sikit cerita pasal syazwan imad dan maya laila yg berkahwin sewaktu belajar di luar negara syazwan tinggalkan maya ketika maya sedang mengandung anak mereka, dgn alasan belum bersedia nak pikul tanggungjawab sebagai bapa.cerita byk berkisar pertemuan semula antara syazwan dan maya setelah 3 tahun berpisah. suke pengolahan cerita ni, tak meleret cerita bergerak dgn pantas dan yg penting happy ending.

    Yuni
    Bila tamat baca, memang rasa tak puas hati. Tapi bila tahu buku ini hasil karya non malay author, so kurang sikit rasa tak puas hati itu.Kadang tu ada rasa confuse dengan plotnya. Sekejap cerita waktu sekarang then imbas kembali then sekarang balik dalam satu chapter. Yuni yang blur bertambah blur jadinya.Yes, ada buku yang mempunyai beberapa point of view karakter tapi perlu ke penulis masukkan sekali her POV? I don't need it. Dah rasa macam tak formal pula. Okay, this is novel for santai2 tapi [...]

    Linamarlyn
    "There's something like a line of gold thread running through a man's words when he talks to his daughter, and gradually over the years it gets to be long enough for you to pick up in your own hands and weave into a cloth that feels like love itself. Think about all the things that your dad had done for you since you were small. His love and sacrifice were just too countless and infinity. Don't waver and leave him because of that one misunderstanding between the two of you" This really lead me i [...]

    nilam
    Hari ni x pandang novel lain.ra2 cuti satu hari pandang novel ni jeKomen sgt best.ra penceritaan pun buat kita x boleh nk letak.ling x boleh lupa cara2 Syazwan pikat Mayahehe n paling penting melamar guna baju jersi bola GermanyRasa sgt sakit hati bila Syazwan tinggalkan Maya masa maya mengandung.dih sgtdan berjaya buat sy menangis bila Maya yg x pernah brhenti pujuk supaya Syaz jgn pergi. bila diberi pilihan, dia atau babyapa yg boleh Maya buatmua disebabkan ego seorang lelakiBila Maya kembali, [...]

    Farah Adibah
    cerita ni sgt awesome! tak rugi beli! ME seorang yang akan buat survey dulu sebelum beli novel. tgk review org ke tidakAlhamdulillah triple M tak menghampakan the novel, kita tahu yg air dicincang tak akan putusdan everyone deserves a second chancewatak syazwi yg manja dgn mama dia. sweet maya and shaz yg romantikle mia yg sgt cute.mbuatkan si pembaca tersenyum sentiasa.ee~part yg sedih mmg sgt sedihan3rasa mcm nk peluk shazhehe.ya rasa saya bleh rasa knp shaz tak besedia nk jd ayahyaa he's cowa [...]

    Aryssa Najwa (Jasmine)
    Oh! Mama Mia Shaza yang aku idam sejak dati blog lagi.Okey! Cerrita ini banyak BI, tapi, Aku suka cara penulisan kak EmyRingan dan tak terlalu berat. Sedeh? Ada Sengal? AdaFirst pembacaan, macam nyampah dengan Syaz, tipikal buaya darat. Hikz Sanggup tinggalkan isteri yang tengah mengandung, *masa tu rasa nak lempang je si Syaz.Then. Tengok rasa kesian dekat Syaz masa si Maya mintak cerai. Oh Maya! Teruk hati Syaz lunyai.Yang paling tak boleh blah dari kuar airmata. Bila si Nadia, kawan sejati Ma [...]

    Yatt Pyan
    A sweet young lady with a big heart, her first novel is simply enchanting. The usage of the Malay language is fascinating, and the story-telling is well narrated. It is a beautiful and interesting story involving love, romance, and everlasting love of one's parents. Congratulation to Emy Roberto…Your first novel is mind blowing and amazing. To all novel lovers, don't miss this opportunity to own such a wonderful novel 'MAMA MIA SHAZA'.My best wishes to Emy, keep on writing and l hope you will [...]

    mrsbudu
    novel emy roberto yg ini dah selamat sy khatamkan di awal musimworld cup tuari hehe.cidence sgt sebaboposal syazwan pada maya mmg terbaik n damn cool!! pakai jersi Germany jer klo saya di tempat maya memang terkesan dihati!! melting sama Shazah ni byk buka mata kta tentang kehidupan. yg jahil tidak akan selamanya jahilJodoh pertemuan, ajal dan maut rahsia Allahbuah naskah yg baik daebek emy!

    Fariza
    menyesal beli buku ni. boring giler!

    Cempaka
    Maya dan Syazwan berkahwin pada usia yang muda. Bila Maya mengandung Syazwan suruh gugurkan kandungan dengan alasan tak bersedia untuk jadi bapa padahal hakikatnya dia ni pernah didera masa kecil oleh orang gajinya dan hampir dirogol semasa parents nya tiada di rumah sibuk dengan bisnes. Pada Maya tak pernah diceritakan apa yang berlaku masa dia kecil. Syazwan takut perkara yang sama terjadi pada anaknya jd pada Maya diberi kata dua. Pilih anak atau dia? Maya pilih anak. Bagi Maya, mereka boleh [...]

    Haryati Saleh
    I love this novel. Dari mula Sampai tamat tak membosankan. Mula mula saya geram sangat dgn Syazwan. Sanggup tinggalkan isteri yg sedang mengandungkan zuriat dia just because he thinks that he is not ready to be a dad & she refuses to abort the fetus. 3 tahun, Maya mengharapkan yg Syazwan Akan kembali kepada nya tapi hampek. Maya baru nak mulakan kehidupan baru dgn kerjaya & jinak2 dgn Bos dia, Syazwi aka Uncle Sawi, suami yg 3 tahun menghilang, muncul kembali. So may the best man win! An [...]

    iamfizz
    mengisahkan tentang Maya yg ditinggalkan Syazwan ketika tengah mngandung sbb Syazwan x bersedia ngn komitmen tambah2 lagi kenangan pahitnya masa childhood dlu jahat gila Syazwan tu dok bagi pilihan kat Maya - baby or dia d Maya pilih baby aka Mia Shaza aka anak patung bergerak tapi yg bagusnya pasal Syazwan , lepas jumpa balik MAya and Mia terus dia berubah dan nak bertanggungjawab tapi sudikah MAya huhuu .la la baca ye

    Ms. Firda
    dont judge book from the cover. serius! novel ni awesome. really like shazwan. shazwan yg badboyyg caring , yang loving n yang romantik enjoy read start frm 1st page until end. congrats to emy roberto!

    Lindz
    i finished reading this in 8 hrstu pencapaian yg agak luarbiasai was glued to it and cant help but to continue until i found that 'tamat' word. kudos madame writerlove your piece just like your other 2 books. am a fan!

    Ed
    A job well done to the author. YesSyazwan was a jerk in the beginning but eventually one cannot help but not to fall in love with him later on esp as his relationship with his daughter progressess. So sweet. I'm definitely putting this author on my fav list.

    Izziewizzy
    Aku suka cara penceritaan dia. :)

    Erien Eriena
    Awesome ! :D

    Hajariah Alias
    Tahniah Emy RobertoBest!!!kipidap

    Scha
    besttunsur kekeluargaankasih syg

    Rina
    Suka pada gaya bahasa yg simple suka story dr blog n suprise to know that cik writer non muslim

    LadyKeira Zachary
    mamamia

    Ain
    3 bintang sbb menyampah ngan Maya. HahahahaEmo siot bila hero yg dah berubah jd baik ditolak mentah2 oleh heroin yg perasan suci

    Sue Chiaki
    Lain dari yg lain. Mmg x boleh stop baca coz nak tahu apa yg berlaku seterusnya. Along the way , mmg perasaan sering bertukar2 from melting, geram, sedih n many more. Thumbs up.

    • Best Download [Emy Roberto] ç Mama Mia Shaza || [Poetry Book] PDF ☆
      124 Emy Roberto
    • thumbnail Title: Best Download [Emy Roberto] ç Mama Mia Shaza || [Poetry Book] PDF ☆
      Posted by:Emy Roberto
      Published :2019-01-21T22:23:24+00:00