✓ Noorah || ☆ PDF Download by À Ummu Hani Abu Hassan


  • Title: Noorah
  • Author: Ummu Hani Abu Hassan
  • ISBN: 9789830973104
  • Page: 204
  • Format: Paperback

  • Sama saja bagi Kathryn Bennet sama ada dia tinggal di rumah atau menghuni penjara juvana di Yorkshire Kedua duanya dahsyat dan teruk Namun segalanya berubah selepas dia berhijrah ke Bahrain, seterusnya ke London untuk bergelar Muslimah Itu saatnya dia sentiasa dapat menghirup sisa manis dalam wadah ujian Allah Maka dia masih boleh tenang melalui kepahitan hidup berSama saja bagi Kathryn Bennet sama ada dia tinggal di rumah atau menghuni penjara juvana di Yorkshire Kedua duanya dahsyat dan teruk Namun segalanya berubah selepas dia berhijrah ke Bahrain, seterusnya ke London untuk bergelar Muslimah Itu saatnya dia sentiasa dapat menghirup sisa manis dalam wadah ujian Allah Maka dia masih boleh tenang melalui kepahitan hidup berumah tangga Dia pasrah meredah ribuan kilometer untuk menjejaki tiga anak yang dilarikan bekas suami Dia redha bergelar ibu tunggal kali kedua dan sekali gus mengambil peranan ayah untuk menyara enam orang anak di kota London Dia juga mampu sabar diuji penyakit digeruni Kerana dia yakin dengan besarnya hikmah di sebalik musibah.Sinopsis Penerbit Sebuah bacaan yang penuh inspirasi, ketabahan seorang wanita menghadapi bermacam macam siri ujian daripada Allah wajar ditekuni oleh pembaca NOORAH merupakan sebuah kisah benar mengenai kisah hidup seorang wanita Inggeris berhati tabah Perjalanan hidupnya penuh dengan cubaan Zaman remaja dilatari dengan pelbagai tragedi hitam sehingga dia disumbat ke penjara Yorkshire Sama saja bagi Kathryn Bennet sama ada dia tinggal di rumah atau menghuni penjara juvana di Yorkshire Kedua duanya dahsyat dan teruk Namun segalanya berubah selepas dia berhijrah ke Bahrain, seterusnya ke London untuk bergelar Muslimah Itu saatnya dia sentiasa dapat menghirup sisa manis dalam wadah ujian Allah Maka dia masih boleh tenang melalui kepahitan hidup berumah tangga Dia pasrah meredah ribuan kilometer untuk menjejaki tiga anak yang dilarikan bekas suami Dia redha bergelar ibu tunggal kali kedua dan sekali gus mengambil peranan ayah untuk menyara enam orang anak di kota London Dia juga mampu sabar diuji penyakit digeruni Kerana dia yakin dengan besarnya hikmah di sebalik musibah.
    Ummu Hani Abu Hassan
    Ummu Hani Abu Hassan Is a well-known author, some of his books are a fascination for readers like in the Noorah book, this is one of the most wanted Ummu Hani Abu Hassan author readers around the world.


    Commentaires:

    Hidayah Bani
    Saya membaca buku ini ketika bulan puasa tahun 2012. Jenuh saya melihat buku ini elok terletak di rak buku. Katanya dibelikan khas untuk saya, namun saya sama sekali tidak tertarik dengan 'tajuk' dan juga 'kulit' buku ini pada awalnya. Namun, Allah jualah yang menggerakkan hati kita untuk membaca, mengajar kita membaca, ternyata 'membaca' itu sendiri Allah jelaskan dalam Quran, bacalah dengan namaNya. Itulah kelebihan manusia iaitu membaca Pada mulanya saya hanya menyelak-nyelak buku ini, kemudi [...]

    Neeza Zaini
    Kisah yang sangat menyentuh hati.

    Fatini Zulkifli
    Subhanallah. Buku ni sgt bagus. Dah lama terserempak dekat kedai-kedai & book fair. Tapi tak terasa nak bace. Baru tadi Allah gerakkan tangan untuk pinjam kat library UIA Gombak. Mula baca lepas maghrib jam 8, habis 2 jam setengah kemudian, pukul 10.30.Noorah ni muallaf. Asal-asal Kristian tapi disebabkan masalah hidup, dia persoalkan kewujudan Tuhan. Parents dia typical Western parents dengan alkohol semua. Hasilnya dia tinggal merata-rata pusat pemulihan yang jumlahnya 21 buah sebab perang [...]

    Sakeena88
    Alhamdulillah initially bought it for my FIL as he kept looking for Noorah since he read the review in a mag. A truly inspiring biography of a revert; single-mom striving for His blessing with a great narration by Ummu Hani Abu Hassan indeed.p/s : I've bought it directly from the author to give it to my FIL as a special gift on his first visit here next week. Jazakumullahu khayran katheera for those involved in the production. Barokallahufikum ~

    Baniza
    Inspiring. . . :)

    Irfanfahim
    Dank meiner Freundin kaufte ich dieses Buch. Es ist preiswert und lesenswert. Falls dieses Buch von Noorah selbst geschriben würde, wäre es fantastisch.

    Haryati Abd. Halim
    membaca pengalaman suka,duka, lara, tawa dan hiba muslimah berjiwa kental ini mengundang pelbagai rasa. juga menjentik muhasabah dlm diri, apa sumbangan buat islam dan ummat?

    Shah Kakashi
    GOOD!!!

    • ✓ Noorah || ☆ PDF Download by À Ummu Hani Abu Hassan
      204 Ummu Hani Abu Hassan
    • thumbnail Title: ✓ Noorah || ☆ PDF Download by À Ummu Hani Abu Hassan
      Posted by:Ummu Hani Abu Hassan
      Published :2018-05-27T18:13:54+00:00